Спортните санкции срещу Русия и Беларус заради войната в Украйна продължават. Международната

...
Спортните санкции срещу Русия и Беларус заради войната в Украйна продължават. Международната
Коментари Харесай

И художествената гимнастика отлъчи Русия и Беларус

Спортните санкции срещу Русия и Беларус поради войната в Украйна не престават. Международната федерация по художествена гимнастика (FIG) изключи състезателките на двете страни от присъединяване във всички интернационалните надпревари.

„ Руските и белоруските спортисти и формалните лица, в това число съдии, няма да вземат участие в надпревари на FIG от 7 март до второ разпореждане “, гласи известието в уеб страницата на федерацията.

Това значи, че на идните надпревари от Световната купа няма да има представителки на Русия и Беларус. Първата конкуренция за годината е в Атина от 18 до 20 март, а след това идва и тази в София – от 8 до 10 април.

За Русия ударът ще е по-тежък, защото гимнастичките от страната постоянно са съществени любимци за медалите и като отбор, и самостоятелно.

Спортните санкции срещу Русия включват още изхвърляне от интернационалните футболни надпревари на ФИФА и УЕФА, в това число международното състезание в Катар през 2022; преместване на финала на Шампионската лига от Санкт Петербург в Париж; отнемане на семейството на международното по волейбол през 2022; отмяна на Гран При на Формула 1 в страната; отстраняване на съветските тимове и спортисти от интернационалните тенис надпревари под егидата на ITF.

В четвъртък Международният параолимпийски комитет взе решение да изключи състезателите на Русия и Беларус от Параолимпиадата в Пекин 2022, която ще се организира от 4 до 13 март.

Причината за наказванията към Русия е военната инвазия в Украйна, а за Беларус - фактът, че страната е съдружник на Москва и разреши влизане на съветски бойци към Киев от нейна територия.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР